Recent Posts

сряда, 2 септември 2009 г.

"Богатите най-често губят"


...се казваше в една книга. Там се цитира Саймън Реналдс, който твърди, че преуспелите губят много по-често от неудачниците. Но после добавя, че богатите и преуспели хора се различават от неудачниците в едно отношение: те непрекъснато се учат и работят за усъществяването на целите си докъто най-накрая ги постигнат.

Те осъзнават опасността от грешки и дори провали, очакват ги и не се притесняват от появата им, не ги приемат като негативно преживяване. Съзнават, че ако сте се провалили в миналото, това не означава, че същото непременно ще се повтори и в бъдещето. От друга страна тези хора разбират, че минал успех не значи непременно вечен успех. Човек винаги, непрекъснато трябва да работи върху себе си, да се опитва да подобри качествата си, не само личните но и на своя бизнес. 

Но не само работата, но и живота ни поднася трудни моменти, провали и разочарования. Такива неща се случват постоянно и това не би трябвало да бъде притеснение за никой. Нещата се променят, възникват проблеми, хора напускат - всичко това означава, че трябва всекидневно да се борите с проблемите, които ви се предоставят.

Как именно преодолявате препядствията е онова, което ще ви разграничи от неудачниците. Как се справяте със стреса, напрежението, когато нещата не вървят добре.

Трудно е, но е много важно да го направите. Продължавайки напред, вие си осигурявате още една възможност да постигнете успеха, към който сте се стремили. Ако се откажете, никога няма да успеете.

0 коментара:

Публикуване на коментар